Udstyrsliste, mad samt kort og turbeskrivelse

Pakkeliste til weekend og ugeture
Ud over de lokale turistbureauer, er der også bibliotekerne som ikke bare har mange bøger om emnerne, men også et stort udvalg af gratis tur-foldere med vandre og cykelstier i de lokale områder, i hele Danmark, typisk lavet af skov og naturstyrelsen eller kommuner og amt.

Kort og turbeskrivelser:

Spejdere og FDFere m.fl. kan finde hytter i hele Danmark i bogen "Den Store Danske Hyttefortegnelse" fra www.hyttefortegnelse.dk (Danmarks bedste hyttefortegnelse).

Andre kan bruge: bogen "Overnatning i det fri", fra boghandleren.

Udstyrsliste:

Et par gode vandrestøvler + evt. rygsæk.
Telt, eller regnslag / presenning til bivuak (http://fdf.dk/BygningAfBivuakker.pdf)

Sovepose (pakkes vandtæt!)

Liggeunderlag, eller letvægts luftmadras

Nattøj / joggingtøj

Vaskegrej, tandbørste, Solcreme + læbepomade, rulle Wc-papir

Håndklæde , badetøj, solbriller, kasket

Skiftetøj, eks.: strømper og undertøj, varmt tøj (efter årstiden)

Regntøj, se vejrmeldingen

Godt gå fodtøj

Lygte, kompas, kort, turbeskrivelser

Dolk, skriveredskaber og kamera

Lidt snor, plaster og gase, en dunk pr. person med drikkevand, 1½ l. sodavandsflasker er OK!

Spisegrej, krus, Trangia (kogegrej), sprit, tændstikker, dåseåbner og viskestykke, termokande (så kaffe eller

te kan medbringes).

Pak ikke mere end højst nødvendigt! Normalt pakkes i en rygsæk, max 10 kg.,

...til kajakture pakkes i vandtætte poser (Drybag), neopren tøj, sikkerhedsudstyr m.v. Husk ekstra store plastikposer.

Mad:

Skal I ro kajak i Sverige er det sandsynligt at det er meget øde steder, så må der købes ind hjemmefra. Så må I tælle op, x antal rugbrød og toastbrød pr. person pr. dag, det samme med pålæg (dåseleverpostej, dåsemakrel, spegepølse o.s.v. ting som kan holde til varmen.

Aftensmad, til de første par dage kan i have dybfrostvarer med som så tør langsomt op. senere må i gå over til frysetørret mad, eller dåsemad. Lejrkogebog: http://fdf.dk/Lejrkogebog

Hvis I er i områder hvor man kommer forbi indkøbsmuligheder, er det ikke nødvendigt med så meget i oppakningen, men hav altid lidt så I kan klare jer hvis noget går galt.Frisk franskbrød: Tag mel og tørgær med, så kan i bage franskbrød i en gryde (smurt med olie og stanniol indv.) som sættes midt i bålets gløder en time. Børnene kan også lide at bage snobrød på pind (af franskbrødsdej). I kan også tage to stålsigter med til at poppe popkorn i over bålet.