Usædvanlig sensommertur til Tissø

Skrevet af Jakobe Holst Wentzel.

DSCN0015Henrik Lakner havde i år planlagt en tur på Tissø, Halleby å og Musholm, lidt syd fra Kalundborg.
Fredag eftermiddag mødtes vi i klubben for at pakke kajakker og grej. Da det var gjort drog vi fornøjede mod Tissø roklub. Her lå en fin lille klub ud til Tissø og Halleby å. Klubben som både havde robåde og kajakker og en del juniorer. Fredag aften blæste det en del, men det skulle vi ikke bekymre os om denne aften. Her kunne vi blot lukke døren og nyde aftensmaden og det gode selskab.
Lørdag morgen blæste det desværre stadigvæk og nu var der ikke nogen vej uden om. Og da kajakkerne var pakket styrede vi dem ud på søen i strid modvind. Der var en del bølger og der blev kæmpet for at komme frem. Over hovederne på os kom der en del fugle, nogle på træk andre på udkig efter mad. Vi var heldige også at se en havørn.
DSCN0027Efterhånden kom vi over søen og kom mere i læ. Det var dejligt. Her skulle vi finde åbningen på Halleby å. Og kom nu ind i et helt andet farvand. Her var der smalt kontra den brede sø og her var der læ kontra den blæsende sø. Åen snoede sig godt og grundigt, desværre begyndte det også at regne. Da vi har snoet os flere kilometer ned af åen, gik vi i land for at spise frokost. Vi var taknemmelige for Henriks medbragte presenning, som nu kom i brug.
Da frokosten var indtaget, sprang vi "morfaren" over. Det var lidt for koldt, så hellere sidde og småsove i kajakken. Efter flere snoede krumspring igennem åen nåede vi frem til det mere åbne landskab kaldet Flasken. Her var et væld af fugle både på vandet og over hovederne på os. Og på bredden stod der glanende køer. Herfra kom vi ud i Storebælt og solen brød frem. Det var et smukt syn. Vi roede vest på og ud i det åbne hav og i bølgerne.
Men mange var ved at blive trætte, så vi gik i land på Reersø for at holde pause. Men pausen blev permanent, da vi valgte at blive. Og planen om at komme til Musholm, blev lagt på hylden. Det blæste for meget og mange var for trætte. Men her var også fantastisk flot. Der var solnedgang og udsigt til Kalundborg, Storebæltsbroen og Fyn.
Efter at have nydt udsigten, slog vi telte op, lavede mad, snakkede og nød det almindelige lejrliv.
DSCN0109Da mørket var faldet på kom Solvej i tanke om at hendes båd skulle døbes. Så i skæret af pandelamperne, døbte vi hendes fine nye kajak Havfruen. Da "fruen" havde fået sit navn vaskede vi op, drak lidt rødvin, snakkede og gik i seng. Det blæste stadig en del og det fortsatte hele natten. Det var koldt for dem der skulle ud og tisse. Næste morgen blæste det desværre også. Til gengæld regnede det ikke. Det var jo altid noget. Men blæsten skræmte en del af os og tanken om at ro til Musholm virkede urealistisk. Over mysligrøden og morgenkaffen, gik snakken om hvad vi skulle gøre. Og løsningen blev at halvdelen af gruppen hoppede i kajakkerne og roede nordpå og ind i Sukkerkanalen og videre ind i landet via Halleby å. Andre blev i land og gik til Mullerup havn, hvor kajaktraileren og Henriks bil stod. Lars blev tilbage og passede på kajakkerne og snakkede med de lokale. Her efter begyndte det logistiske arbejde med at få samlet hele flokken, alle kajakkerne og de tre biler. Men det lykkes og der blev spist frokost. Meget frokost - folk var sultne. Dernæst gik turen hjem ad igennem et smukt landskab på små snoede landeveje og over broer. Nogle har måske lukket et øje på hjemturen, andre nød at de kunne lade sig transporterer og blot kunne slappe af.
Som afslutning på turen efter at kajakkerne var vasket og lagt på plads spiste vi Hannes kager, som skulle have været spist undervejs, men så var blevet væk. Men så heldigvis dukkede op til sidst. De smagte fantastisk.
Jakobe

Flere billeder kan ses her

Ps. Hvis du har billeder fra turen, så send dem gerne på info@frv-roklub.dk