Pinsetur med kedelige følger

Skrevet af Inger Dantoft.

Vi var otte glade roere, der stævnede ud fra Frederiksværk lørdag den 23. maj 2010.

Første stop var Frederikssund Roklub, derefter gik turen videre ned gennem Roskilde Fjord til Gershøj, hvor vi fik sat teltene op, og så gik vi i gang med at tilberede et super lækkert måltid blandt andet med grillkyllinger fyldt med alskens krydderier, afsluttet med dejlige modne ananas. Det blev sent, inden vi fandt soveposerne.

Dagen efter smuttede vil lige nordpå mod Sjælsø, hvor frokosten blev indtaget i kraftig blæst. Derefter kæmpede vi os om på den anden side til Skuldelev, hvor vi fik en dejlig aftensmad, inden vi igen sent fandt vor telt og sovepose – nogle indkvarterede sig i det opstillede shelter.

Efter morgenmaden roede vi i en kraftig blæst til nord for broen, hvor vi fik en tiltrængt frokost inden den hårde tur hjem, det var værst over til Frederiksværk-siden.

Men det var en helt igennem dejlig pinsetur, som jeg nu troede, var det, men... sidst i juli fik jeg nogle røde plamager på mit ene ben. Jeg troede, at det var stress. Ugen efter fik jeg det lidt skidt, men efter to måneder efter fik jeg dobbeltsyn.

Jeg gik til læge, da jeg må indrømme, at jeg gik lidt i panik.

Han kunne intet se, men ville have, at jeg skulle gå til egen læge og få taget nogle blodprøver blandt andet mod Borelia! Lidt skørt, troede jeg, for det viste sig at være et godt bud.

Jeg fik så en meget kraftig penicillin-kur, hvorefter mit syn blev normalt.

Så fulgte der blandt andet lungebetændelse og træthed, og mange sjove og dejlige oplevelser måtte vige. Først nu i januar er jeg ved at være lidt ovenpå. Så sig ikke, at vi ikke har farlige dyr her i Danmark.

Så I, der bevæger jer rundt i naturen, se efter røde plamager, da det er meget sjældent, at man ser flåten, når den sidder der, og ser man den og får den fjernet, er der som regel ingen problemer.

For man kan kun få Borelia, hvis flåten er inficeret med sygdommen, og sygdommen får man, når flåten er mæt af blod, for så kaster den sit maveindhold op, og det er derved, man kan blive smittet.

Inger Dantoft

Fakta om flåter og Borreliose: