Nu med billeder - Sensommertur til Skælskør - 2010

Skrevet af Jakobe Holst Wentzel.

Skælskør Roklub

Sensommertur til Skælskør – Agersø – Omø 2010
Men efter en veloverstået morgenmad og pakkede kajakker tog vi på havnerundfart i Skælskør ud til Noret. Her var der smukt, idyllisk og overskyet. Men det blev ved en kigger, for vi ville ud i Storebælt, så vi roede tilbage gennem byen og ud i Inderfjord og Yderfjord. Og solen begyndte at kiggede frem. Ved udmundingen til Yderfjord kunne vi se mod Agersø. Her var smukt.
Vi roede nu vestpå med en smule modvind, men som vi kom tættere på kysten fik vi mere læ. På Agersø holdt vi en kort kaffepause. Også her blev der snakket blandt andet om det smukke landskab. Efter pausen roede vi syd på langs kysten og her var idyllisk og fredeligt – læ og solskin. På sydspidsen af Agersø var der en fantastisk udsigt mod syd og ud i Storebælt. Vandet var nu helt blik stille og næsten uimodståeligt. Alligevel valgte vi at gå i land for at få frokost og en dejlig ”morfar”.
Trætte, tilfredse og mættet af oplevelser gik vi i bilerne hvor mange faldt i søvn. Endnu engang havde Henrik Lakner formået at planlægge en smuk tur som var gennemtænkt, og hvor lidt var overladt til tilfældighederne. Men hvor der stadig var mulighed for at improviserer og plads til mangfoldigheden. Jeg vil med til næste år.
Jakobe

En broget skare af blå-, gul-, og rødklædte roere i alle aldre og begge køn stævnede ud i downtown Skælskør. Udgangspunktet var Skælskør roklub hvor vi havde fået lov til at overnatte. Her havde folk sovet i bådhallen imellem robåde og kajakker, på balkonen og i telte bag ved klubben.

Men efter en veloverstået morgenmad og pakkede kajakker tog vi på havnerundfart i Skælskør ud til Noret. Her var der smukt, idyllisk og overskyet. Men det blev ved en kigger, for vi ville ud i Storebælt, så vi roede tilbage gennem byen og ud i Inderfjord og Yderfjord. Og solen begyndte at kigge frem. Ved udmundingen til Yderfjord kunne vi se mod Agersø. Her var smukt.

Men det næste måltid ventede, så vi sprang i kajakkerne i en rasende fart og roede mod syd og langs østkysten af Omø. Her var der smukke skrænter, fredelig snak og flækkede grin.På vestsiden af Omø var der den perfekte lejrplads med udsigt til Langeland og Storebæltsbroen. Men det var ikke en officiel lejrplads, men egentligt bare et stykke fladt jord som lå lige ud til vandet. Så vi skulle have tilladelse til at slå lejr der. Tilfældigvis kørte den lokale landmand i sin traktor på marken ved siden af. Han var en flink mand, og af ham fik vi lov til at slå lejr.

baalmadSå vi gik i land, slog lejr, hoppede i bølgen blå og nød tilværelsen imens solen gik ned i vest.  Søndag morgen vågnede vi til blæst og en overskyet himmel, landskabet så nu anderledes ud i det forandrede lys og Langeland og Storebæltsbroen var nu gemt bag skyer. Da søvnen var tørret af øjnene, blev der spist morgenmad, pakket kajakker i et afslappet tempo. Der var en fin mulighed for at tage den med ro og det nød mange. Men vi var dog taget af sted for at ro, så ved 10-tiden hoppede vi igen i kajakkerne og roede nordpå.  Det første stykke tid lå vi i læ af Omø. Men det var kun en kort tid, for da vi kom fri af øen kom blæsten og bølgerne. Der blev dannet makkerpar og lavet en bag og en fortrop i tilfælde af at nogen skulle falde i. Nu skulle der kæmpes for at komme frem og kontrasten fra gårsdagens vejr blev tydelig. På sydspidsen af Agersø gik vi i land for at få en velfortjent kaffepause.  Det var skønt, men kun en stakket frist, for vi skulle videre til fastlandet på endnu et åbent stykke frådende hav og også her skulle der kæmpes og balanceres på bølgerne. Men vi klarede det og kom nu tæt på Stigsnæsværket, som var mindre kønt end det vi ellers havde set på. Men vi klarede også at komme forbi det og fandt nu en fin lille plet i læ hvor vi kunne spise frokost. Og folk var sultne, så der blev gået til den ind til folk faldt om og faldt i søvn. Men mandagen nærmede sig, så selvom der var dejligt måtte vi videre hjemad. Nu kunne vi gå langs kysten det sidste stykke hvor vi næsten lå i læ. Her på det sidste stykke var der mange der var trætte og tempoet var der efter. Men vi havde tiden med os og vi var i land i ordentlig tid til at få pakket kajakker og skiftet tøj.

Jakobe

Se flere billeder her