Udskriv

Opskrift på "ro-krudt"

Skrevet af Jacob Køcher Skov.

Som efterspurgt på kajakbegynderkurset følger her Lars Lyngs opskrift på "Stenalder" Kajak-Hapser

 

200 g Havregryn

100 g Græskarkerner

100 g Solsikkekerner

100 g Hasselnødder

100 g Mandler/paranødder/Valnødder

100 g Hørfrø

100 g Tranebær

1-200 g Rosiner/svesker/abrikoser/

5 Æg

1 dl Olie, evt. + lidt vand

2 tsk. Salt

 

Nødder sættes i blød i to hold kogende vand og hakkes derefter. Alt det tørre blandes først i en stor skål. Herefter tilsættes olie og æg. Fyld i bradepande på bagepapir og lidt akaciehonning hældes over.

Bages i ovn ved 160 g. i ca. 20 min og herefter 10 min på 200 g. for at få den gyldne farve. I alt ca. ½ time.

Efter afkøling skæres ud i små hapser. Holder sig rigtig godt i gamle havregrynsposer og må gerne blive lidt tørre og knasende. Er faktisk bedst efter et par dage.

De er super proviant i den lille dagsluge foran på kajakken.

Nb. Det er bare med at eksperimentere med ingredienserne. Tag hvad du har fra skuffen og få ryddet ud.

God fornøjelse fra Lars L.

Nyhedsbrev

Meld dig på nyhedsbrevet og modtag informationer direkte via mail.
.

Nyt medlem?

begynder1Frederiksværk Ro- og Kajakklub er en broget klub med mange forskellige medlemmer. Det fælles udgangspunkt er dog at vi gerne vil være sammen om at nyde naturoplevelserne på vandet på sikker vis. Uanset om vi ror inrigger/ outrigger eller kajak....eller begge dele.

Læs mere her