Opskrift på "ro-krudt"

Som efterspurgt på kajakbegynderkurset følger her Lars Lyngs opskrift på "Stenalder" Kajak-Hapser

200 g Havregryn

100 g Græskarkerner

100 g Solsikkekerner

100 g Hasselnødder

100 g Mandler/paranødder/Valnødder

100 g Hørfrø

100 g Tranebær

1-200 g Rosiner/svesker/abrikoser/

5 Æg

1 dl Olie, evt. + lidt vand

2 tsk. Salt

Nødder sættes i blød i to hold kogende vand og hakkes derefter. Alt det tørre blandes først i en stor skål. Herefter tilsættes olie og æg. Fyld i bradepande på bagepapir og lidt akaciehonning hældes over.

Bages i ovn ved 160 g. i ca. 20 min og herefter 10 min på 200 g. for at få den gyldne farve. I alt ca. ½ time.

Efter afkøling skæres ud i små hapser. Holder sig rigtig godt i gamle havregrynsposer og må gerne blive lidt tørre og knasende. Er faktisk bedst efter et par dage.

De er super proviant i den lille dagsluge foran på kajakken.

Nb. Det er bare med at eksperimentere med ingredienserne. Tag hvad du har fra skuffen og få ryddet ud.

God fornøjelse fra Lars L.