Glasfiber og varmepåvirkning

Skulle dit forsikringsselskab tvivle på om varmepåvirkning kan skade din kajak kan du henvise til disse 2 vedhæftede pdf-filer.

Carsten Killerich fra Teknologisk institut har ligeledes fortalt at varmepåvirkningen på polyester (delkomponent i epoxy) ikke må overstige 200° - 260°. Selve glasfiberen kan i sig selv godt tåle høje varrmegrader, men bindemidlet og filleren kan ikke. Den vil blive sprød og under almindelig brug hvor kajakken giver sig vil skader i stil med metaltræthed opstå. I værste fald vil kajakken knække/flække eller top og bund blive adskilt, da disse er sammenlimede med epoxy.