Bassinvagt - Hvad skal man kunne/gøre

Til bassinvagter
Prøvekrav for ikke-livreddere i Frederiksværk Svømmehal
Bassinprøven:
1. Udspring fra bassinkant efterfulgt af 50 m fri svømning. Max. Tid 1 min. 30 sek. Husk overblik.

2. 2 på hinanden følgende dykninger fra vandtrædning fra bassinbund efter bjærgedukke.

3. Undsætning af panisk svømmer vha. redningsmiddel (dvs. uden direkte kontakt men husk at snakke med mediet), efterfulgt af ca. 10 m bjærgning, aflevering ved kant til hjælper og optagning sammen med hjælper (optagning med mave mod kant, vend mediet til ryglæggende, tjek for bevidsthed og læg i stabilt sideleje hvis mediet trækker vejret, men er bevidstløs.

4. Ny variation af undsætning - nu til "bevidstløs" efterfulgt af 10 m bjærgning af roligt medie efterfulgt af aflevering ved kant og optagning alene.
(optagning med mave mod kant, vend mediet til ryglæggende, tjek for bevidsthed og læg i stabilt sideleje hvis mediet trækker vejret men er bevidstløs.

5. Hvis der er risiko for nakkeskade efter hovedspring, skal du kunne "fiksere" en bevidstløs vha. "armlås".

Du skal have kendskab til sikkerhedsudstyr i svømmehallen (alarmer, tlf., hjertestarter, falckkasse, tæppe mm.).

Du skal hver gang skrive, hvor mange børn og voksne, der har været (på listen ved kontoret).
Vær obs på at låse op, så kajakkerne kan komme ind.